Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане от задната гума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане от задната гума

Здравейте !

От преди няколко седмици отвреме на време се чува някакво скърцане от задната дясна гума звука наподобява нещо подобно на все едно си натиснал леко спирачките и подскъцва от какво може да се чува това някой имал ли го е този проблем?

Колега , при мен се оказа блокирал спирачен апарат . Симптомите бяха същите , като твоите , но незнам какво караш - аз съм със 156 ТС
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

Виж дали има разлика в температурите на двата спирачни диска, макар че ако караш така от дълго време, надали ще е симптом.......жилата на ръчната също.......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А ако се махне гумата няма ли да може да се види нещо?

1.8 ТС

Comment

Първоначално публикувано от skyplex Покажи съобщение
          А ако се махне гумата няма ли да може да се види нещо?

1.8 ТС
          вдигни я на крик и я върти във въздуха, може да те ориентира от къде идва шума
          Ако махнеш гумата и можеш да въртиш диска-също
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ако не си си сменял скоро накладките, може да се наложи да ги смениш, ако си ги сменял и тогава се е появило- може новите още да не са "улегнали" към дисковете. Възможно е блокиране на жилото на ръчната, но след каране накладката ще се изтрие и свиренето ще спре(освен ако не я дърпаш периодично).
            Моят съвет е проверка:
            1- състояние на накладки
            2- състояние на жило на ръчна
            3- проверка на спирачен апарат

Има и вариант маркучето на спирачките да се запушва при връщане, т.е да е за смяна.

В момента ти нахвърлям първите неща които аз бих проверил
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Мерси ! Преди няколко месеца ми се наложи рязко да натисна спирачките АБС-а прехърка и от тогава няколко дена ме държа дори и леко да натисна спирачката прехърква но се оправи ако това е оказало влияние на нещо и сега вече да си проличава ...

Comment

Working...
              X